Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Claudia - 30 maj 2010 09:21

Min son har en kompis som ibland fått sova över hos oss, vilket oftast lett till att jag inte fått sova den natten han är här och vi har blivit oväns pga detta några gånger då jag inte accepterar att jag skall bli lidande pga att grabben inte tycks kunna respektera hemmets regler.

Jag får inte sova på natten, han diskuterar emot mina regler i hemmet för min son och han försöker ställa egna krav...i mitt hem.

Då vi blivit oväns, då jag blivit förbannad på honom...har han bett om ursäkt för sitt beteende och varit på väg att visa framsteg då han varit här.

Men inom kort sker det hela igen och lite till...

I fredags kom han, han ville fixa min sons dator och jag förbjöd honom inte att göra det. Då den då kunde gå bättre och snabbare.Men det var ju inte så att vi hade bett honom om att göra det, utan det var han själv som ville göra det.

Han frågade om det gick bra att han sov över, vilket han fick och så meddelade jag grabbarna att vara tysta på natten då jag skulle upp tidigt nästa dag.

Min dotter skulle ha fotbollsmatch på förmiddagen.

Grabben sticker hem om då han glömt en CD som han behövde till datorn, under tiden åt jag och mina barn mat här hemma. När han kom tillbaka undrade han om det fanns mat till honom med...så jag ställde mig och fixade mat till honom.

Under kvällen pratar jag och min son om något, då jag hör grabben yttra sig om att min son själv skulle bestämma...wow...där höjde jag tonen åt honom, då vi bråkat om detta tidigare. Mitt hems regler är mitt hems regler, min son har sina uppgifter att sköta i hemmet och jag vill då inte veta av igen att ett annat barn försöker göra klart för mig att det är något min son själv bestämmer.

Gick och lade mig kl 22.00, kände mig trött och visste att jag skulle behöva min sömn för morgondagen. Men ack, då var det igång igen...höga toner och ingen hänsyn visades att folk låg och sov i hemmet. Dom gick ut med hundarna vid midnatt och kom in babblande så att man blev väckt igen efter att ha lyckats somna om. Yrvaken som jag va frästa jag till och sen gick dom ut igen.

Va????? När jag förstod att dom hade gått ut igen gick jag upp och tittade vad klockan va, den va 00.30...och dom hade gått ut igen.

Min son som är 17 år gammal vet att jag ogillar att han är ute i samhället mitt i natten en helgdag, då det har hänt en del saker i samhället och han har Asperger Syndrom. Varför gick han nu ut då?

Sin mobil hade han lämnat hemma, så jag försökte nå dom på hans kompis mobil...men ingen svarade, den hördes inte här hemma, så jag visste han hade den på sig. Min sons kompis som är 19 år gammal lägger jag mig inte i om han är ute sent på natten, får han göra det för sina föräldrar så kan jag inte lägga mig i det så...men min son får inte och då jag vet hur min sons kompis är, så kan jag ju tänka mig att han övertalat min son att han ville till MAX och nattäta där.

En timme senare kom dom hem, fly förbannad var jag och dom åkte i sängs direkt. Jag drog ut internets-sladden, vilket jag vet är deras "värld" och min son vet vad det betyder.

Jag hörde honom säga till sin kompis: "Din vilja ställer till med problem!"

Han har så rätt så...samtidigt som hans kompis vet hur lätt min son är att övertala med tjat om det man vill.

Nästa dag, trött som ett as va jag...fått 4 timmars sömn bara och fick bita ihop samt bege mig iväg med lillan. Precis innan vi gick vaknade ju min sons kompis, vid ett tillfälle ville han ha hjälp av mig och jag hade inte tid.

Då kläcker fanskapet ur sig: "Du är precis som mamma, har aldrig tid!"

Wow...inte nog med att grabben hållet mig vaken halva natten, han hade dragit ut min son i samhället mitt i natten...råga på allt tycker han att jag skall ha tid övers att hjälpa honom med en sak när jag inte har tid övers till det.

Såklart fräste jag till och gjorde klart för honom att jag dagen innan berättat att jag skall iväg med min dotter nu på morgonen, så han visste att jag ingen tid övers hade för hans problem.


Senare på dagen då jag pratar med min son om allt som hände så fick jag veta att hans kompis inte hade bjudit honom på någon mat på MAX, utan han hade fått smaka några pommes av honom. Jag känner hur jag bubblar upp av ilska, fanskapet ville ha mat hos oss och jag står o lagar extra till honom. Han har alla gånger fått använda strömmen gratis här hemma och den senaste tiden har jag bett om matpengar då jag inte har råd att försörja honom.

Innan han åkte hem denna gången hade han inga matpengar till mig, jag sa åt honom att ta den nästa vecka då...ville mest bara bli av med honom.

Sen fick man veta att grabben inte hade tagit ut pengar till bussresan hem, ville låna av oss och jag vägrade ge honom några av mina pengar. För jag anser att han kunde tagit ut pengar då han var ute på natten och åt på MAX.

Han gick till slut och skulle ta ut på bankomaten...för att åka hem.


Nu räcker det för min del, aldrig mer han får sova över här, aldrig mer han får äta här...jag har fått nog.

Vi har bråkat om detta flera gånger tidigare, men hans uräkter hjälper ju inte...det sker igen och det är jag som blir lidande av det.

Jag var totlat förstörd den dagen jag bara fått sova 4 timmar, fick kämpa som ett svin för att hålla mig vaken och får sen veta att min son fått titta på honom medans han åt på MAX en tid som min son inte fick lov att befinna sig i samhället, bara för att han va sugen på MAX-mat.

Nej tack...men grabben skall ha jävligt klart för sig att jag vill ha 100 kr av honom för strömmen han använt här hemma och maten han fått som han inte betalt för än. Sen kommer alla hans ursäkter inte att bita på mig längre, för jag vet att dom inget värde har och det kommer att ske igen.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

Hur ofta är du här inne?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång varannan dag
 Flera gånger i veckan
 3 gånger i veckan
 2 gånger i veckan
 1 gång i veckan
 3 gånger i månaden
 2 gånger i månaden
 1 gång i månaden
 När jag hinner och kan

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besökare

Arkiv

Kategorier

Länkar

Ink Jucie


Ovido - Quiz & Flashcards