Alla inlägg den 12 augusti 2010

Av Claudia - 12 augusti 2010 22:43

Fick idag veta att min dotter kanske skall ha en Henna tatuering imorgon när hon skall in och prova kläder och träna inför catwalken på måndag till torsdag.

Vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till detta...

Kollat runt lite på Google om detta och ogillar skarpt det jag sett.


Frågade min dotters chef vilken färg det gäller, men har inget svar fått än...och snart skall jag bege mig i sängs. Hmm...


Hennatatuering - För dig som inte är redo

Hennatatuering är en smart lösning för dig som inte är redo att skaffa en riktigt tatuering. Hennatatueringen målas på kroppen och sitter kvar i ca. 1 - 4 veckor beroende på hur du sköter den.

Så till skillnad från en permanent tatuering som sitter kvar för resten av ditt liv, kan man göra en s.k hennatatuering. En perfekt lösning om du väljer att måla dig tillfälligt, som t.ex till festen, bröllopet eller någon annan tillställning som gör att du vill bära en speciell teckning på din kropp.

Henna är ett färgämne som vanligast används i hårfärgningsmedel. Henna-färgen kommer ifrån Hennabusken (Henna = kommer av det arabiska al-henna som betyder "växter som ger färgande pulver") som har sitt ursprung i Nordafrika, Mellanöstern och Australien.

Busken eller trädet, kan vara mellan 1 - 8 m. hög. Den har grå kvistar och har ett glest växtsätt. När plantan är ca. 3 år är den redo för skörd och då plockar man bort bladen från den. De blad som växer på toppen (anges ge bäst pulver) och dessa används till hennamålningar och resten tas bort för sig och används till hårfärgningsmedel.


Historia

Man tror att hennaplantan ursprungligen kommer ifrån Egypten, där den har använts i mer än 5000 år. Hennan har också ett flertal olika användningsområden. I ökenlandskapen har man upptäckt att hennan ger skydd mot solen, men man har också använt den till att smörja på huden (utblandad med olja) för att läka allt från eksem till brännskador.

Att måla med henna på kroppen är en mycket gammal företeelse. Traditionellt har den använts till att bringa lycka och kärlek åt sina bärare. Det som gör hennamålningar så intressanta är att de har olika rituella och religiösa betydelser inom olika kulturer. Det är även en gammal kvinnokonst som utövats av kvinnliga konstnärer på andra kvinnor, oftast endast för skönhets skull. Hennans färger varierar mellan ljusorange till mörkt röd/brun. Från Egypten spreds hennan eller mehndin (som är det indiska ordet för henna) till Sudan, Nordafrika och mellanöstern. Det var först på 1900-talet som hennamåleriet slog igenom här i västvärlden.



Mönstret har utvecklats och påverkats av de olika kulturernas form- och symbolspråk. I Nordafrika dominerar geometriska mönster, medan det i Indien är sirliga och detaljerade mönster. Här i väst blandar man alltifrån det traditionella mehndimönstret till dagens moderna tatueringskonst, som t.ex tribals m.m

Dock är inte hennatatuering helt ofarligt. Det har uppkommit fall där människor fått allergiska reaktioner. Ett ämne kallat PPD (para-phenylenediamine), som används när man blandar till svart henna-färg är kraftigt allergiframkallande när det påförs direkt på huden. Vid en allergisk reaktion kan man få alltifrån klåda till sår i hennamålningen, eller utslag över hela kroppen. Allergin är livslång och läkemedelsverket varnar för turistorternas hennafärger.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Omröstning

Hur ofta är du här inne?
 Flera gånger om dagen
 En gång om dagen
 En gång varannan dag
 Flera gånger i veckan
 3 gånger i veckan
 2 gånger i veckan
 1 gång i veckan
 3 gånger i månaden
 2 gånger i månaden
 1 gång i månaden
 När jag hinner och kan

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Besökare

Arkiv

Kategorier

Länkar

Ink Jucie


Ovido - Quiz & Flashcards